ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ...

ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ...
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ " ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ"...

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΡΥΓΟΣ-ΑΜΠΕΛΙ-ΣΤΑΦΥΛΙ...

Τα παιδιά στην "Δημιουργικότητα" Παρατήρησαν, παρακολούθησαν σχετικά βίντεο και εικόνες που έχουν να κάνουν με το Τρύγος... 







         Έμαθαν για το πατητήρι...

Το πατητήρι είναι δεξαμενή στην οποία ρίχνονται τα σταφύλια μετά τον τρύγο.


 Εκεί πιέζονται από τους πατητές με γυμνά πόδια, λιώνουν και ο χυμός που παράγεται και συλλέγεται είναι ο Μούστος... 

         Απο τον μούστο  βγαίνει το Κρασί🍷... 

Το κρασί είναι οινοπνευματώδες ποτό προϊόν της ζυμώσεις των Σταφυλιών ή τους χυμούς τους μούστου... 

Μουσταλευριά είναι παραδοσιακό ελληνικό γλύκισμα που έχει ως κύριο συστατικό του τον μούστο... 

Στο τέλος τα παιδιά έφτιαξαν το δικό τους σταφύλι τον πατητή με τον πατητήρι... 





Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ "...

ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΕΝΑ ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟ... 

Αρχικά κόψαμε μικρά κομματάκια από χαρτόνι τα παιδιά εξασκούν έτσι την λεπτή κινητικοτητά τους ενώ συγχρόνως μαθαίνουν την σωστή χρήση του ψαλιδιού... 

Στη συνέχεια κολλάμε τα μικρά κομμάτια στον σκαντζόχοιρο μαζί με τα φθινοπωρινά μας φύλλα🌿🍁 που πέφτουν από τα Δέντρα... 

Αφήνουμε τα παιδιά να χρωματίσουν με ότι 🎨 θέλουν... 

Εναλλακτικά σας προτείνω να κολλήσετε τα φθινοπωρινά φύλλα εξ' αρχής επάνω σε κανσόν Α4 ( κόλλημα με χαρτοταινία ) και στην συνέχεια να τα αφαιρέσετε προκειμένου να μείνει το αποτύπωμά τους.

  Περνάμε τέλεια στην "Δημιουργικότητα"... 















Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

ΕΚΡΗΞΗ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ ΣΤΗΝ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ"...



Προσθήκ
η λεζάντας




Με μαγειρική σόδα και ξύδι προκάλεσε μιαν εντυπωσιακή χημική αντίδραση και την έκρηξη ενός «οικιακού» ηφαιστείου. Μόνο φρόντισε να υπάρχουν και πετσέτες γύρω!


ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ:
  • Μαγειρική σόδα
  • Ζεστό νερό
  • Ξύδι
  • Υγρό για πιάτα
  • Ένα μπουκάλι πλαστικό
  • Αν θέλετε χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Πετσέτες, χαρτοπετσέτες, ή ένα κομμάτι ύφασμα για να μη λερωθείς.

ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Αρχικά γεμίζουμε τα 3/4 του μπουκαλιου με ζεστό νερό
  2. Προσθέτουμε λίγο υγρό για πιάτα
  3. και στην συνέχεια μια κουταλιά μαγειρική σόδα 
  4. Όταν είσαστε έτοιμοι για το πείραμα πρόσθεσε μια ποσότητα ξυδιού.
  5. Παρακολούθησε την αντίδραση 
  6. Μπορείτε να επαναλάβετε το πείραμα όσες φορές θέλετε απλά προσθέστε σόδα και μετά το ξύδι

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:

Η μαγειρική σόδα αποτελεί βάση ενώ το ξύδι είναι οξύ. Όταν αλληλεπιδρούν, δημιουργούν το ανθρακικό οξύ, που είναι πολύ ασταθές. Για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείς να τυλίξεις το δοχείο με μια χειροτεχνία που να το κάνει να θυμίζει αληθινό ηφαίστειο. Όρεξη να υπάρχει και το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό